Avstånd

Något som är jobbigt med att flytta och testa på nya saker i livet är att familjen kanske får lite stryk ibland. Eller snarare familjeförhållanden. Jag har alltid levt nära inpå mina systrar. Hade vi tre bott i samma stad idag så hade jag umgåtts med dem varje dag. De är mina bästa vänner och kommer vara det livet ut. Nu när vi alla tre bor i olika städer så får man lösa det på bästa sätt för att ha kvar kontakten. Jag får exempelvis inte vara med och fira min syster som fyller 20 nästa vecka. Sådana saker får mig att må dåligt, för det är sådana saker som alltid har varit prio. När min syster fyller 20 kommer jag istället sitta och läsa om konvergenskulturen och hur man ska förstå nya medier. Jag surar lite för det. Jag vet att det var mitt val att flytta och göra det här. Men det betyder inte att man måste skylla på sig själv i alla lägen. Det är okej att ibland bli bitter för att man inte kan närvara. Och dessutom så hade jag åkt ner till Närke utan tvekan om det skulle vara så att jag är ledig 3/3. Men det är jag inte. Jag tar inte ut bitterheten över skolan. Jag blir bara bitter för att jag inte kan göra något åt det.

Men hur som helst! Ibland blir det tufft, som ni kanske läser mellan raderna här. Det tar på psyket att inte få vara nära ens käraste. Men vi har våra små knep. Vi skriver till varandra, skojar och ibland är vi känsliga och berättar hur mycket vi saknar varandra. Något mer som är jobbigt är att inte få vara med Ian. Han är bland det viktigaste för mig i livet och jag har inte chansen att träffa honom så mycket just nu. Men även jag och Ian har våra knep! Mamma Mikaela hjälper Ian att filma honom och skickar videorna till mig, och jag filmar mig själv och skickar till dem.


Var jag än befinner mig, var mina nära och kära än befinner sig, så har jag dem alltid nära mig. I snart tre år har familj och vänner stått ut med att ha mig i sitt liv endast via telefonen. Det är bara riktiga vänner och familj som klarar av det. Tack till er alla. Ni är värda mer än vad ni kan föreställa er.

Ny kurs

Medieteori och metod 5 är nu igång. Min sista kurs inom MKV.  Om fem veckor är den avslutad och då drar C-uppsatsen igång, sista kursen. Idag är det 100 dagar kvar till examen. Bara 100 dagar. Det är inte alls många dagar. Det är väldigt lite dagar om man är lycklig, för då går tiden väldigt fort. Här går tiden väldigt fort. Lite skrämmande är det, att jag är så nära examen. Men samtidigt ska det bli skönt att bli klar här.